Skriv ut denne siden

Hjem
Om Papirbredden
Papirbredden-prosjektet
På Papirbredden 1
HSN
Drammensbiblioteket
Buskerud Fylkesbibliotek
Papirbredden Innovasjon
Innovasjon Norge
Norli Bokhandel
insam as
Cafe Papirbredden (SSN)
PIQL AS
Senzie
Studenter
På Papirbredden 2
På Papirbredden 3
I Fyrhuset
På Union Scene
Praktisk informasjon
Kontakt oss
English

PIQL ASPIQL AS utvikler teknologi og løsninger innen langtidslagring av digitale data. Selskapets kjernekompetanse er innen overføring av digitale filer til fotosensitiv film.

Film har vært brukt som lagringsmedium i flere tiår, både av arkiver og av filmstudione i Hollywood. Bruken har midlertid vært begrenset til lagring av analoge bilder, noe som har gjort film uegnet for bevaring av digitale data. Piqel konverterer film til et digitalt lagringsmedium. dataene er søkbare som i andre digitale lagringsteknologier, men de lagres på et sikkert medium med ulike langtidsegenskaper.

Piql`s teknologi er utviklet i samarbeid med bl.a det svenske riksarkivet, og tilbys som en tjeneste til offentlige og private aktører via et globalt nettverk av tjenesteleverandører.

Piql står også bak Cinevator, verdens ledende digitale filmprinter. Cinevator brukes av filmstudior i bl.a Hollywood og India for å skrive digitale spillefilmer over til analog film for visning på kino.

Selskapet ble etablert i 2002 og hovedkontoret ligger i det renoverte Fyrhuset i Drammen Kunnskapspark- Papirbredden.
 

Informasjon

Besøksadresse

Grønland 58, 3045 Drammen

Postadresse

Papirbredden, Postboks 850, 3007 Drammen
© Papirbredden AS.
Foto: Torbjørn Tandberg med mindre annet er nevnt. Sidekart | Kontakt Webansvarlig Hjem | Om Papirbredden | Papirbredden-prosjektet | Hvem er på Papirbredden | Praktisk informasjon | Kontakt oss | English